DRINGENDE OPROEP

Aan alle leden, ouders, verzorgers, oud leden en belangstellenden,

Seizoen 2016/2017 loopt op zijn eind. Ook al lijkt het nog ver weg de voorbereidingen voor seizoen 2017/2018 zijn al in volle gang. Inmiddels is gebleken dat we voor seizoen 2017/2018 voor een aantal uitdagingen staan welke we nu aan moeten pakken om de zeer positieve trend in de ontwikkeling van onze vereniging door te kunnen trekken.

Zonder uw hulp kunnen wij het niet

Voor de beeldvorming. Start seizoen 2015/2016 had onze vereniging nog maar 53 leden. Huidige ledenbestand is opgelopen tot 125 leden met een ledenstop op dit moment. De aanmeldingen blijven wel binnenkomen echter kunnen we nieuwe leden nog niets bieden en dit is uiteraard zonde.
Welke uitdagingen liggen er op dit moment:

1 Trainers, coaches, begeleiders

Door de gigantische aanwas van de jeugd zijn wij nog steeds dringend op zoek naar trainers, coaches en begeleiders voor de diverse jeugdteams. Teams zullen of recreatief (alleen trainen) of in competitieverband actief zijn. Recreatieve teams trainen 1 tot 2 uur in de week. Competitie teams 1 tot 2 uur en in het weekend een wedstrijd. Seizoen 2017-2018 zullen de volgende jeugdteams deel uit gaan maken van onze vereniging:
Competitie
XU10-1
XU12-1
JU14-1
JU16-1
JU18-1
Recreatief
XU6-1
XU8-1
XU10-2
XU12-2 (mogelijk competitie)
MU16 (mogelijk competitie)

Voor een aantal teams zijn de coaches, trainers en begeleiders al ingevuld. Echter zijn we dringend op zoek naar coaches, trainers en begeleiders voor de meeste jeugdteams. Trainingen zullen op diverse dagen in de week plaatsvinden. Wedstrijden worden hoofdzakelijk op zaterdag gespeeld met een initiële uitwijk naar de vrijdagavond. Kennis van basketbal is niet noodzakelijk, maar zou het wel een stuk makkelijker maken. Trainingsplannen/schema’s zullen aanwezig zijn waar gewenst.

2 Begeleiding tijdens de wedstrijden.

Voor elke wedstrijd die gespeeld wordt in de competitie van de NBB (Nederlandse Basketbal Bond) zijn er 2 scheidsrechters, 1 scorer (bijhouden score op het wedstrijdsheet) en 1 timer (tijdswaarneming) nodig. Voor het fluiten van wedstrijden is een diploma vereist. Deze cursus (3 avonden) zal door BV Leerdam verzorgd worden. Voor scorer en timer zal een korte interne cursus gegeven worden (max 1 uur). Voor u als ouder, verzorger, oud lid geldt hoe meer mensen dit kunnen begeleiden hoe minder wedstrijden er per persoon gedaan hoeven te worden.

3 Zaalwacht

Ook zijn we nog op zoek naar mensen die de gang van zaken rond de wedstrijden willen regelen. Denk hierbij aan het klaarzetten van de materialen, zorg dragen voor het invullen van de sheets en tevens als aanspreekpunt acteren voor de leden en de uitspelende teams (onze gasten) in de zaal.

Zonder uw/jullie hulp gaan we het niet redden. Uw/jullie bijdrage aan BV Leerdam is noodzakelijk om de huidige situatie binnen onze vereniging vast te kunnen houden en waar mogelijk nog verder uit te bouwen.
Naast bovengenoemde 3 belangrijke zaken, waarvan punt 1 de belangrijkste is, zijn er nog diverse andere zaken welke binnen onze vereniging de aandacht genieten echter hebben deze nu op dit moment niet de hoogste prioriteit.
Mocht u zich geroepen voelen om 1 van bovengenoemde taken op u te nemen neem dan contact op via onderstaande emailadres: jeugd@bvleerdam.nl

Met sportieve groet,
Bestuur BV Leerdam