Speelweekend 16-9-2017

1e speelronde seizoen 2017-2018
 
16-9 werd de eerste volledige ronde van het nieuwe seizoen 2017-2018 gespeeld. Alle 5 de competitiespelende teams kwamen in actie in Berenschot.
 
XU12 – BS Leiden
Het grotendeels nieuwe XU12 team kwam in actie tegen BS Leiden. Vol enthousiasme werd er gespeeld, op de tribune stond het 2 rijen dik met supporters. Volop spanning in de wedstrijd, waarbij de scores aan beide kanten moeizaam vielen. Coaches Hans de Heus, David Meijnen en Ajhan Arslan motiveerden de jonge spelers constant om vol gas te geven en te genieten.
De spanning bleef er vol op tot diep in de 8e periode. Uiteindelijk moesten beide ploegen genoegen nemen met een puntendeling. Eindstand 25-25. Maar wat was het genieten geblazen voor en met onze jongste basketballers. Een en al positiviteit rondom deze wedstrijd.
 
MU14 – Archipel
Voor de jongens van de MU14, onder leiding van Jelle Smit en Michel Verhaar was het vooraf afwachten wat het zou gaan worden. Het 1e jaars MU14 team speelde hun 1e wedstrijd in de nieuwe samenstelling tegen Archipel Culemborg. En wat werd het spannend. Beide teams maakten aanspraak op de winst met een verschil van maar enkele punten tot aan het einde. Uiteindelijk won Archipel met 3 punten verschil. Eindstand 48-51
 
MSE1 – Utrecht Bull’s
Na de spanning van de jongste 2 jeugdteams was het de beurt aan MSE1. Zij ontvingen Utrecht Bull’s. Na de samenvoeging van MSE1 en MSE2 zijn de heren 1 klasse lager gaan spelen. Dat het team goed in elkaar zit bleek wel uit het gemak waarmee de Bull’s weggezet werden. Volop druk vanaf het begin resulteerde in een gemakkelijke overwinning voor BV Leerdam. Eindstand 72-33.
 
MU16 – De Dunckers
De mannen van de MU16 gecoacht door Jos van Aalst waren zeer fanatiek aan de competitie begonnen in de wedstrijd tegen De Dunckers Hilversum. Voor het eerst is dit team dit seizoen 2 keer per week gaan trainen en zijn de puntjes op de bekende i gezet wat betreft skils, beleving en discipline. De eerste wedstrijd moesten ze laten zien wat ze de afgelopen weken geleerd hadden en dat deden ze dan ook uitstekend. Na een 19-1 wonnen de mannen uiteindelijk makkelijk. Eindstand 46-15
 
MU18 – BS Leiden
De mannen van de MU18 zijn dit seizoen wederom een klasse hoger gaan spelen en dus wordt het steeds serieuzer en moeilijker om tot winst te komen. Op bezoek kwam BS Leiden. Coaches Geurt van Aalst en Jeremy van Aalst moesten alle zeilen bijzetten. De gehele wedstrijd ging het gelijk op, spanning en foutenlast aan beide kanten maakten er een echte wedstrijd van. BV Leerdam knokte voor wat het waard was, maar het lukte net niet. Eindstand 65-70.
 
Al met al een top start van de competitie met nipte verliezen, mooie winstpartijen en veel spanning en beleving.
Komend weekend staat er een uit ronde op het programma.
30-9 komen al onze teams weer in actie in Berenschot. Komt allen kijken vanaf 10:45 uur.